Yxe Herrgård AB

Ort
Örebro
Organisationsnummer
556192-7376

Information

Yxe Herrgård startades 1984 och är godkänt av IVO med 25 platser för psykiskt funktionshindrade samt 25 platser för personer med missbruksproblematik. Vi har träningsboenden i egna villor och lägenheter centralt i Nora och Lindesberg. Vi har även 22 platser i gruppbostäder i Lindesberg för LSS, personkrets 1 och 3, med eget dagcenter.

På Yxe erbjuder vi vård och behandling efter ett individuellt kognitivt förhållningssätt vilket innebär att den boende erhåller hjälp att förstå och uttrycka, kanske förändra, känslor, tankar och beteende.

Vi som arbetar här är; läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeut, psykologer, psykoterapeuter, beteendevetare, behandlingsassistenter, skötare m.fl. alla har bred erfarenhet och kompetens inom sina områden. Yxe har dygnet runt bemanning i alla boenden. Jour är sjuksköterska och läkare.

På Yxe erbjuds behandlingar, utredningar, medicinkonsultation, rekreation,

samtalsterapier med olika inriktning, ADL- och social träning, individuellt anpassad sysselsättning, boende i olika steg etc. Vi har ett brett utbud av kursverksamhet samt resor och utflykter.

I företagsgruppen ingår även Christinagården i centrala Lindesberg där vi har 42 platser med HVB-tillstånd

Aktuella lediga jobb på Yxe Herrgård AB

För närvarande har denna arbetsgivare inte några öppningar.