5 punkter du inte skall glömma i en platsannons mot sjuksköterskor

Rekryterar du sjuksköterskor?

När du tar fram en platsannons finns det förstås några självklara delar som måste med. Presentation av verksamheten, arbetsuppgifter och ansvarsområden, kvalifikationer och egenskaper ni söker, samt förstås det praktiska (sista ansökningsdag, vem som svarar på frågor, hur de skall ansöka etc. )

Utöver det finns 5 saker du kan göra för att skilja dig från mängden och få just de där ansökningarna du behöver! Här är 5 punkter som sjuksköterskorna tycker är viktiga!

  1. Arbetstider och schemaläggning. Detta är en av de viktigaste parametrarna när sjuksköterskor söker jobb. Är det ett dagjobb eller har medarbetare möjlighet att påverka sina egna arbetstider.
  2. Bild på och citat från kollegor. Gör dig trovärdig och arbetsplatsen mer attraktiv. Det är trots allt dessa människor som den nya rekryten kommer att möta varje dag, och att profilera medarbetarna som inkluderande och välkomnande är viktigt.
  3. Erbjuder ni betald vidareutbildning? Berätta om det, och hur ni uppmuntrar karriär och individuell presentation.
  4. Har ni nöjda medarbetare? Gör ni medarbetarundersökningar och har bra resultat, skriv det t.ex. i form av NMI score eller liknande.
  5. Sist men inte minst – Lön och ersättningar. Hur ser fastlön och olika tillägg ut? Är OB för natt eller helg konkurrenskraftigt? Finns möjlighet för bättre löneutveckling för rätt person? Detta är mycket viktiga frågor för sjuksköterskor så betalar er verksamhet bättre än andra landsting, kommuner eller andra aktörer så berätta det!

Vill ni ha hjälp att nå flera sjuksköterskor genom FramtidensKarriär – Sjuksköterska och LedigaJobbSSK.se?

Du får 30% rabatt på ditt första annonspaket när du anger ” 5 Punkter du inte skall glömma” i din beställning.

Skapa konto själv här eller maila oss på info@ledigajobbssk.se