Skolsköterska/Kurator 20% till Alingsås Waldorfskola

This job posting expired and applications are no longer accepted.
Alingsås Waldorfskolefören Publicerat: 2022-05-16
Ort
Västra Götalands län
Anställningsform:
Deltid
Yrkesområde
Skolhälsovård
Antal tjänster
1
Sista ansökningsdag
2022/07/25
Län / område
Västra Götaland

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu dig som vill arbeta som både skolsköterska och skolkurator i en kombinerad tjänst på waldorfskolan Linnéskolan i Alingsås.
Linnéskolan är en F-6-skola med ca 35 elever. Vi har små elevgrupper. Klasserna är sammansatta av elever från olika årskurser. Flera av våra elever har sökt sig hit för att de av olika skäl, har ett stort behov av trygghet, förutsägbarhet och ett mindre sammanhang som den vanliga grundskolan inte kunnat tillgodose. Utifrån waldorfpedagogiken arbetar vi med att skapa trygghet, minska stress och stödja eleverna i att skapa positiva självbilder.
Waldorfpedagogiken utgår från hela människan och teori varvas med hantverk och konst. För att bli waldorflärare krävs examen från Waldorflärarhögskolan. Vår läroplan heter En väg till Frihet. Men den svenska grundskolans läroplan Lgr22 ligger som en grund för allt vi gör.
Huvudman för Linnéskolan, samt för vår förskola och vårt fritidshem är Alingsås Waldorfskoleförening, som är en ideell, icke vinstdrivande förening.
Arbetsuppgifter
I arbetet som skolsköterska arbetar du främst hälsofrämjande och förebyggande. Du ingår i skolans elevhälsa som alla har ett nära samarbete för att stödja elevens utveckling mot utbildningens mål. Dina huvudsakliga uppgifter som skolsköterska är att genomföra hälsobesök- och kontroller enligt basprogram för elever i aktuella årskurser. Vaccinationer och ett aktivt hälsofrämjande elevhälsoarbete är också en del av uppdraget. Det kan vara skolfrånvaro, första hjälpen, stopp min kropp, kost, motion, sömn och internetvanor.
I arbetet som skolkurator hos oss kommer du vara en del av vårt elevhälsoteam. Elevhälsoteamets uppdrag är att samverka för att tidigt upptäcka elever i behov av stöd och erbjuda en kunskapsbredd vid insatser. Fokus på arbetet i elevhälsan ska vara främjande och förebyggande och arbete bedrivs på individ-, grupp- och organisationsnivå.
Kvalifikationer
Vi söker dig som kan arbeta som både skolkurator och skolsköterska med kvalifikationerna:
- Du ska vara legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård, hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller skolhälsovård.
- Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och unga inom skolans verksamhet och även med hälsofrämjande arbete för barn och ungdomar.
- För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister för skola eller förskola.
Vi tillämpar löpande urval och ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!
Maila din ansökan till: Administration@linneskolan.se.
Vänligen skriv ”Ansökan skolsköterska/kurator” i ämnesraden så att din ansökan hamnar rätt.
Villkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning tillämpas
Tillträde: Augusti 2022
Tjänstgöringsgrad: 20%, (10% skolkurator och 10% skolsköterska)

Har frågor om den utannonserade tjänsten är du välkommen att kontakta Carin Odell, biträdande rektor och klasslärare på mail enligt nedan alternativt telefon efter kl 15.
mail: carin@linneskolan.se
telefon, efter kl 15: 0735-224458

Kontakt

administration@linneskolan.se



Relaterade jobb