Diabetessjuksköterska till Barn- och ungdomsmottagningen

This job posting expired and applications are no longer accepted.
REGION ÖSTERGÖTLAND Publicerat: 2022-04-25
Ort
Östergötlands län
Anställningsform:
Heltid
Yrkesområde
Barnsjukvård/Barnhälsovård
Antal tjänster
1
Sista ansökningsdag
2022/05/22
Län / område
Östergötland

Arbetsbeskrivning

Barn- och ungdomskliniken är en driftig arbetsplats med framåtanda.

Högst upp på vår agenda är god arbetsmiljö och en säker och god vård. Vi söker öppna och kreativa medarbetare som vill jobba med barn och ungdomar i alla åldrar. Det görs en stor satsning med ombyggnad på hela Vrinnevisjukhuset och även barn- och ungdomskliniken kommer få nya fina lokaler.

I upptagningsområdet för Norrköping finns cirka 40 000 barn och årligen föds cirka 2 300 barn. Tillsammans är vi cirka 150 medarbetare på kliniken som varje dag arbetar för att ge god och säker barnmedicinsk specialistsjukvård. På kliniken finns en diabetessjuksköterska som nu söker en kollega.

Arbetsbeskrivning

Som diabetessjuksköterska på barn- och ungdomsmottagningen ingår du i ett diabetesteam som består av olika professioner, såsom barnsköterska, läkare och kurator. Du kommer till stor del arbeta självständigt med mottagningsbesök men du har hela tiden ditt team i ryggen som du kan konsultera och samarbeta med. Du kommer vara kontaktsjuksköterska för dina patienter som du kommer följa upp under hela deras barn- och ungdomsår.

På barn- och ungdomsmottagningen har man alltid sina kollegor nära och alla sjuksköterskor på barnmottagningen hjälper till med det generella mottagningsarbetet, såsom läkarmottagningen och TeleQ. Vi arbetar ständigt med kvalitet- och förbättringsarbeten för att ge våra barn och ungdomar den bästa vården som finns att erbjuda.

Så här beskriver några av dina blivande arbetskamrater sitt arbete:

”Som diabetessköterska ansvarar jag för kontakten med hela familjen och med barnet i centrum. Under åren som jag får möjlighet att regelbundet följa familjer och barn blir jag en viktig del av deras behandling men också ett stort stöd i vardagen. Det känns fint att få följa barnens utveckling och skapa en relation med familjen inför framtida besök.”

”Att jobba med barn mellan 0-18 år är otroligt roligt och givande, inget möte är det andra likt. Tack vare att det är en relativt liten enhet blir vi ett tight team och har roligt tillsammans.”

Utbildning och erfarenhet

Du är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet av diabetessjukvård är en merit. Specialistutbildning som barnsjuksköterska är en merit och annars är erfarenhet av arbete med barn och ungdomar högt värderat. 

Hos oss erbjuds du en trygg introduktion. Du har stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll och blir snabbt en i gänget då vi arbetar aktivt för en bra arbetsmiljö. Vi ser positivt på fortsatt kompetensutveckling.

God svenska i tal och skrift är ett krav.

Personliga egenskaper

Som person är du trygg, har lätt för att anpassa dig till olika situationer med en god samarbetsförmåga. Du trivs med att vara en del av ett tvärprofessionellt team, där alla yrkeskategorier lär av varandra. En självklarhet är att du bidrar med ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Rekrytering sker löpande.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.



Relaterade jobb